Mathematics Part 8


WORD PROBLEMS
1. 36 is to 72 as 97 is to __.
A. 154
B. 164
C. 174
D. 184
E. 194

ANS:  E

2. 5 is to  125 as 2  is to ___.
A. 4
B. 8
C. 12
D. 16
E. 20

ANS:B

3. 104 is to 26 as ___ is to 416
A. 1248
B. 1664
C. 104
D. 208
E. 352

ANS: B

4. 10,212 is to 40,840 as 88 is to__.
A. 176
B. 44
C. 264
D. 22
E. 352

ANS: E

5. 3 is to 1/9 as 2 is to___.
A. ½
B. 1
C. 8
D. 1/4
E. 4

ANS: D


6. 10,212 is to 40,848 as ____ is to 88.
A. 22
B. 44
C. 352
D. 176
E. 264

ANS:A

7. 100 is to 10 as ___ is to 5.
A. 100
B. 5
C. 25
D. 125
E. 1

ANS: C

8. 1/2 is to 3/4  as ___ is to 333.
A. 33
B. 3
C. 222
D. 111
E. 999

ANS:  C

9. 0.125 is to 0.25 as 0.2 is to ___.
A. 0.1
B. 0.5
C. 0.4
D. 0.2
E. 0.8

ANS:  C

10. 1.21 is to 1.1 as ___ is to 1.5.
A. 3.0
B. 0.75
C. 2.25
D. 2.5
E. 4.5

ANS:  C


11. 16 is what percent of 80?
A. 4%
B. 16
C. 20%
D. 40%
E. 50%

ANS:  C

12. 12 is what percent of 300?
A. 1%
B. 2%
C. 4%
D. 5%
E. 3%

ANS:C

13. 12 is what percent of 8?
A. 40%
B. 60%
C. 66 2/3%
D. 80%
E. 150%

ANS:  E

14. What is 8% of 150?
A. 15
B. 16
C. 12
D. 25
E. 24

ANS:C

15. What is 17% of 20?
A. 1.7
B. 3.4
C. 3.6
D. 2.6
E. 2.8

ANS:B

16. What is 12 1/2 % of 80?
A. 32
B. 4
C. 16
D. 10
E. 8

ANS:D

17. What is 60% of 60
A. 1
B. 10
C. 12
D. 36
E. 1000

ANS: D

18. 400 is 500% of what number?
A. 2000
B. 20
C.  80
D. 8
E. 30

ANS:C

19. 15 is 75% of what number?
A.  20
B. 24
C. 25
D. 45
E. 30

ANS:A

20. 27 is 33 1/3% of what number?
A. 3
B. 9
C. 27
D. 54
E. 81

ANS: E

To download this reviewer, click HERE. God bless!        

Share This
Previous Post
Next Post

Pellentesque vitae lectus in mauris sollicitudin ornare sit amet eget ligula. Donec pharetra, arcu eu consectetur semper, est nulla sodales risus, vel efficitur orci justo quis tellus. Phasellus sit amet est pharetra