Mathematics Part 7



WORD PROBLEMS
1. 2 is 8 as 7 is to__.
A. 3.5
B. 21
C. 14
D. 28
E. 10.5

ANS:  D

2. 3 is to 2 as 9 is to __.
A. 3
B. 8
C. 6
D. 18
E. 27

ANS: C

3. 5 is to 25 as 7 is to __.
A. 14
B. 77
C. 28
D.  70
E. 49

ANS: E

4. 3 is to 0.6 as 10 is to__.
A. 20
B. 5
C. 2
D. 1/10
E. 0.5

ANS:  C

5. 9 is to 27 as __is to 12.
A. 4
B. 8
C. 24
D. 36
E. 144


ANS:  A

6. 8 is to 12 as ___ is to 3
A. 3.5
B. 2.5
C. 4.5
D. 4
E. 2

ANS:  E

7. 7 is to VII as __ is to XIX.
A. 21
B. 19
C. 18
D. 88
E. 99

ANS:  B

8. 169 is to 13 as 9 is to __.
A. 81
B. 3
C. 27
D. 36
E . 6

ANS:  B

9. 5% is to 1/20 as __ is to 1/8.
A. 17.5%
B. 18%
C. 12.5%
D. 8%
E. 10%

ANS:  C

10. 5 is to 0.2 as __ is to 0.25.
A. 1
B. 2
C. 4
D. 5
E. 8

ANS:  C


11. 98 is to 490 as 4 is to __.
A. 16
B. 2
C. 20
D. 8
E. 12

ANS:  C

12. 5 is to 1.25 as 96 is to __.
A. 24
B. 32
C. 9.6
D. 46
E. 18

ANS:  A

13. 1/5 is to 0.2 as 1/2  is to __.
A. 0.1
B. 0.5
C. 0.125
D.  0.12

ANS:  B

14. 9 is to 81 as 8 is to __.
A. 16
B. 32
C. 48
D. 64
E. 80

ANS:  D

15. 16 is to 24 as  10 10 is to ___.
A. 12
B. 14
C. 15
D. 20
E. 25

ANS:  C

16. 5 is to 25 as ___ is to 480.
A. 120
B. 64
C. 96
D. 240
E. 160

ANS:  C

17. 2 is to 1/3 as 54 is to __.
A. 9
B. 27
C. 18
D. 6
E.  12

ANS:  A

18. 125 is to as 64 is to ___.
A. 8
B. 32
C. 16
D. 4096
E. 4

ANS:  E

19. 99 is to 297 as 1 is to__.
A. 3
B. 5
C. 7
D. 9
E. 11

ANS:  A

20. -8 is to 64 as -9 is to __.
A. 9
B. 3
C. -3
D. -81
E. 81

ANS: E

To download this reviewer, click HERE. God bless!        

Share This
Previous Post
Next Post

Pellentesque vitae lectus in mauris sollicitudin ornare sit amet eget ligula. Donec pharetra, arcu eu consectetur semper, est nulla sodales risus, vel efficitur orci justo quis tellus. Phasellus sit amet est pharetra