Mathematics Part 4



WORD PROBLEMS

1. The perimeter of a square is 88 centimeters. What is the length of its side?
A. 520 meters
B. 160 meters
C. 260 meters
D. 320 meters
E. none of the above

ANS:  C

2. A circle has a diameter of 8.5 cm. What is its radius?
A. 4.25 cm
B. 3.75 cm
C. 12.5 cm
D. 17 cm
E. none of the above

ANS:  A

3. The length of a rectangular field is 260 meters and its width is 50 meters. What is it area?
A. 310 sq. meters
B. 620 sp. meters
C. 5, 800 sq. meters
D. 1,300 sq. meters
E. none of the above

ANS: E

4. The perimeter of a square is 88 centimeters. What is the area?
A. 7, 744 sq. meters
B. 484 sq. centimeters
C. 22 sq. centimeters
D. 156 sq. centimeters
E. none of the above

ANS:  B

5. The diagonal of a rectangle is 13 meters while one side is 12 meters. What is area?

A. 60 sq. meters
B. 2530 sq. meters
C. 50 sq. meters
D. 156 sq. meters
E. none of the above

ANS:  A

6. A right triangle has legs  of and 15 cm. What is the length of its hypotenuse?
A. 45 inches
B. 30 inches
C. 35 inches
D. 25 inches
E. none of the above

ANS:  D

7. The area of a square piece of land in square meters is numerically equal to nine its perimeter in meters. What is the length of a side of this square piece of land
A. 9 meters
B. 6 meters
C. 36 meters
D. 25 meters
E. none of the above

ANS:  C

8. What is the measures of the interior angles of a regular pentagon?
A. 60 degrees
B. 90 degrees
C. 98 degrees
D. 105 degrees
E. none of the above

ANS:  E

9. A rectangular field has an area of 2,800 square meters. If its width is 49 meters, what is the length?
A. 112 meters
B. 120 meters
C. 70 meters
D. 20 meters
E. none of the above

ANS:  C

10. A regular octagon has a perimeter of 576 centimeters. What is the length of one side?

A. 66 cm
B. 72 cm
C. 24 cm
D. 48 cm
E. none of the above

ANS:  B

11. 3 4 6 8 9 12 12 __
A.  12
B. 13
C. 14
D. 15
E. 16

ANS:  E

12. 1 5 9 13 17 21 ____
A. 24
B. 23
C. 25
D. 27
E. 26

ANS:  C

13.  1 1 2 5 8 13__
A. 19
B. 20
C. 21
D. 22
E. 23

ANS:  C

14. 1 3 6 8 __
A. 10
B. 12
C. 14
D. 16
E. 18

ANS:  D

15. 5 8 9 12 13__
A. 12
B. 13
C. 14
D. 15
E. 16

ANS:  E

16. 4 8 16 32 64__
A. 256
B. 144
C. 128
D. 104
E. 192

ANS:  C

17. 7 17 37 77 157__
A. 177
B. 237
C. 277
D. 297
E. 192

ANS:  E

18. 3 4 8 9 18 19 38 39__
A.  68
B. 78
C. 40
D. 41
E. 80

ANS: B

19. 1 2 3 2 3 4 3 4 5 4 5 6 __
A. 4
B. 5
C. 6
D. 7
E. 8

ANS: B

20. 1 10 100 1000 10,000__
A. 1,000
B. 10,000
C. 100,000
D. 1,000,000
E. 10,000,000

ANS:  C

To download this reviewer, click HERE. God bless!        

Share This
Previous Post
Next Post

Pellentesque vitae lectus in mauris sollicitudin ornare sit amet eget ligula. Donec pharetra, arcu eu consectetur semper, est nulla sodales risus, vel efficitur orci justo quis tellus. Phasellus sit amet est pharetra