Test on Verbal Abilities Part 2




VERBAL ANALOGY

Directions: Each question below consists of a related pair of words followed by 5 other words numbered 1,2,3,4, & 5. Select the lettered word that BEST expresses a relationship similarm to that expressed in the original pair. Write only the number that corresponds to your answer.

SINGLE – WORD APPROACH:

1.   Open  : secretive :: Forthright : _______

1.   Spiteful
2.   Honest
3.   Mask
4.   Candid
5.   Outspoken

Ans : 1 

2.    Negligent : Requirements :: Remiss :______

1.   Task
2.   Duty
3.   Positions
4.   Injury
5.   Problem

Ans : 2

3.   Chairman : gavel :: Conductor: ______

1.   Orchestra
2.   Keys
3.   Baton
4.   Bus
5.   Piano

Ans : 3

4.   Funds : embezzled :: Writings: _______

1.   Copyrighted
2.   Documented
3.   Reproduced
4.   Published
5.   Plagiarized 

Ans : 5

5.   Taciturnity : laconic :: Improvisation: _______

1.   Practiced
2.   Devised
3.   Unrehearsed
4.   Amendment
5.   Impressionable

Ans : 3


6.   Bouquet : flower :: Link: ______

1.   Chain
2.   Body
3.   Bones
4.   Muscles
5.   Connection

Ans : 1

7.   Asylum : refugee :: Traveler: ______

1.   Rest
2.   Destination
3.   Enjoyment
4.   Adventure
5.   Tourist

Ans : 2

8.   Worried : hysterical :: Happy : ______

1.   Serious
2.   Ecstatic
3.   Problematic
4.   Depressed
5.   Loyal

Ans : 2

9.   Decision : consideration :: Wish : _______

1.   Request
2.   Fulfillment
3.   Charity
4.   Plea
5.   Conference

Ans : 2

10.        Myth : story :: Bonnet : _______

1.   Hat
2.   D├ęcor
3.   Dress
4.   Design
5.   Accessory

Ans : 1

11.        Breeze : tornado :: Trickle: ______

1.   Stream
2.   Flame
3.   Gusher
4.   Flash
5.   Floe

Ans : 3

12.        Signature : portrait :: Celebrity : ______

1.   Autograph
2.   Photograph
3.   Article
4.   Film
5.   Movie star

Ans : 1

13.        Drama : directory :: Editor : ______

1.   Movie
2.   Playwriting
3.   Magazine
4.   Editing
5.   Principal

Ans : 3 

14.        Indifferent : concern :: Arrogant : _______

1.   Emotion
2.   Tolerance
3.   Behavior
4.   Bravery
5.   Modesty

Ans : 5

15.        Examination : cheat :: Politics : _______

1.   Principles
2.   Graft
3.   Grandstanding
4.   Addition
5.   Election

Ans : 2

16.        Publication : libel :: Slander : ________

1.   Liability
2.   Offence
3.   Crime
4.   Speech
5.   Editorial

Ans : 4

17.        Lawyer : client :: Doctor : _______

1.   Patient
2.   Prescription
3.   Profession
4.   Medicine
5.   Hospital

Ans : 1

18.        Mold : die :: Stamp : ______

1.   Form
2.   Cast
3.   Mail
4.   Philately
5.   Envelope

Ans : 2

19.        Master : servant :: Monarch : _______

1.   Subject
2.   Kingship
3.   Government
4.   Labor
5.   Follower

Ans : 1

20.        Heart : pump :: Stomach : ______

1.   Digestive system
2.   Digest
3.   Intestine
4.   Food
5.   Appendix

Ans : 2

21.        Connoisseur : painting :: Viands : ______

1.   Food
2.   Appetizer
3.   Gourmand
4.   Critic
5.   Chef

Ans : 3

22.        Story : building :: Stanza : ______

1.   Rhyme

2.   Floor

3.   Construction

4.   Prose

5.   Poem

Ans : 5

23.        Novelist : plot :: Architect : ______

1.   Design
2.   Profession
3.   Blueprint
4.   Building
5.   Construction

Ans : 3

24.        Airplane : hanger :: Automobile : _______

1.   Port
2.   Pad
3.   Garage
4.   Auto shop
5.   Showroom

Ans : 3

25.        Ship : channel :: Jet : ______

1.   Airport
2.   Hangar
3.   Runway
4.   Aircraft carrier
5.   Take-off

Ans : 3

26.        Heat : thermometer :: Radiation : _______

1.   Geiger counter
2.   Seismograph
3.   Barometer
4.   Waves
5.   Light

Ans : 1

27.        Ostracism : censure :: Approval : _______

1.   Disapprove
2.   Applause
3.   Reject
4.   Negate
5.   Accept


Ans : 2


28.        Mentor : counsel :: Bodyguard : ________

1.   Teacher
2.   Safety
3.   Guardian
4.   Protection
5.   Lawyer

Ans : 4

29.        Automobile : gasoline :: Man : _______

1.   Medicine
2.   Life
3.   Food
4.   Energy
5.   Exercise

Ans : 3

30.        Apt : fore :: Bow : ______

1.   Hull
2.   Deck
3.   Stern
4.   Arrow
5.   Ship’s bottom

Ans : 3

To download this reviewer, click HERE. God bless!


Share This
Previous Post
Next Post

Pellentesque vitae lectus in mauris sollicitudin ornare sit amet eget ligula. Donec pharetra, arcu eu consectetur semper, est nulla sodales risus, vel efficitur orci justo quis tellus. Phasellus sit amet est pharetra