Welcome to HELPLINEPH !!!

Monday, April 9, 2018

Test on Correct Grammar in English Part 1


Directions: Choose the correct answer from the choices given.

1. A. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by his wife, were at the party.
        B. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by the wife, were at the party.
        C. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by his wife, was at the party.
        D. Sir Josef Brondial, the Spanish Consul-General, accompanied by his wife, is at the party.

Ans: c

2. A. We could go to the beach if it wasn’t so hot.
        B. We could go to the beach if it weren’t so hot.
        C. We could go to the beach if it is weren’t so hot.
        D. We could go to the beach if it is so hot.

Ans: b

3. A. Fatima Ruth promised she would come.
        B. Fatima Ruth promised she will come.
        C. Fatima Ruth promised that she will come.
        D. Fatima Ruth promised that she is to come.

Ans: a

4. A. I am a Filipino and so is she.
        B. I am a Filipino and so she is also.
        C. I am a Filipino too and so she also is.
        D. I am a Filipino and she also.

Ans: a

5. A. Alberto ignored the traffic enforcers signal that he stop.
        B. Alberto ignored that traffic enforcer’s signal that he stop.
        C. Alberto ignored the traffic enforcers the signal that he is to stop.
        D. Alberto ignored the traffic enforcers of the signal that he to stop.

Ans: b

6. A. She’s been there before, isn’t she?
        B. She’s been there before, is she?
        C. She’s been there before, hasn’t she?
        D. She’s been there before, didn’t she?

Ans: c

7. A. How can Bernice blame you and he for the miscommunication?
        B. How can Bernice blame both you and him for the miscommunication?
        C. How can Bernice blame you and him for the miscommunication?
        D. How can Bernice blame you and him also for the miscommunication?

Ans: c

8. A. Neither of them are experts on the subject matter of the “Big-Bang Theory.”
        B. Neither one of them are experts on the subject matter of the “Big-Bang Theory.”
        C. Neither of them is an expert on the subject matter of the “Big-Bang Theory.”
        D. Neither of them is expert in subject matter of the “Big-Bang Theory.”

Ans: c

9. A. The more you practice, the more you will get better.
        B. The more you practice, the better you get.
        C. The better you practice, the more you get better.
        D. The more you practice, the better you will get.

Ans: d

10. A. The reason the proposal was rejected was because it was not economically viable.
        B. The reason the proposal is rejected was that it is not economically viable.
        C. The reason the proposal was rejected was that it was not economically viable.
        D. The reason the proposal is rejected is because it is not economically viable.

Ans: c

11. A. Having stole the money, the police searched the thief.
        B. Having stolen the money, the thief was searched by the police.
        C. Having stolen the money, the police searched the thief.
        D. The money having stolen by the thief, he was searched by the police.

Ans: b

12. A. When this war is over, no nation will either be isolated in war or peace.
        B. When this war is over, no nation will be either isolated in war or peace.
        C. When this war is over, no nation will be isolated in neither war nor peace.
        D. When this war is over, no nation will be isolated either in war or in peace.

Ans: d

13. A. Today, this is a totally different world than we have seen in the last decade.
        B. Today, this is a totally different world from what we have seen in the last decade.
        C. Today, this is a totally different world from what we seen in the last decade.
        D. Today, this is a totally different world than what we saw in the last decade.

Ans: b

14. A. After viewing both movies, John agreed that the first one is the best of the two.
        B. After viewing both movies, John agreed that the first was the best of the two.
        C. After viewing both movies, John agreed that the first one was the better of the two.
        D. After viewing both movies, John agreed that of the two, the better one was the first.

Ans: c
To download this reviewer, click HERE. God bless!

No comments:

Post a Comment