Welcome to HELPLINEPH !!!

Tuesday, April 10, 2018

Test on Correct Grammar in Englis Part 2


 


VOCABULARY
Direction: Each sentence below has an underline word or phrase. Choose the word or phrase that is most nearly similar in meaning to the underline word.

1. Because of the drug’s soporific effect, you should not drive after taking it.
1.   Inimical
2.   Poignant
3.   Noxious
4.   Sedative
5.   Poisonous

Ans:4

2.Indulgent parents spoil their children by giving in to their every demands and whims.
1.   Loving
2.   Generous
3.   Beneficial
4.   Yielding
5.   Indecisive

Ans: 4

3. The Defensive Panel presented its case to the jury in a trenchant manner.
1.   Defensive
2.   Vague
3.   Cautious
4.   Dignified
5.   Legalistic

Ans: 3

4. A group of dissident students from the youth freedom Movement is believed to be engaged in furtive activities.
1.   Cause-oriented
2.   Illegal
3.   Vicious
4.   Worthy
5.   Secret

Ans: 5

5. He is more concerned with mundane matters like the movement of the stock market
1.   Simple
2.   Financial
3.   Worldly
4.   Investments
5.   Economic

Ans: 3

6. Do not be so dogmatic about the statement it can be easily refuted.
1.   Arbitrary
2.   Religious
3.   Disagreeing
4.   Technical
5.   Whimsical

Ans: 1

7. The Hot, humid weather can be enervate even heart souls.
1.   Intimidate
2.   Incite
3.   Invigorate
4.   Impugn
5.   Weaken

Ans: 5

8. He was expelled from  the club because if his nefarious activities.
1.   Unsolicited
2.   Unauthorized
3.   Questionable
4.   Immature
5.   Sinister

Ans: 5

 9.  His Diffidence cause him to miss many opportunities.
1.   Ignorance
2.   Laziness
3.   Timidity
4.   Arrogance
5.   Indifference

Ans: 3

 10.  The recommendation of the wage council is repugnant to the manpower sector.
1.   Anti-labor
2.   Acceptable
3.   Reasonable
4.   Degrading
5.   Objectionable

Ans: 5

 11.  Teresa was frightened by the amorphous mass had floated in from the sea.
1.   Shapeless
2.   Solid
3.   Starlike
4.   Rock-hand
5.   Rofting

Ans: 1

  12. They resent his hypocritical posing as a friend for they know he is interested only.
1.   Exaggerated
2.   Excessive
3.   Deceitful
4.   Narrow-minded
5.   Modest

Ans: 3

13.  Let him drink the justice. It is innocuous and will have no effect.
1.   Incapable
2.   Non dangerous
3.   Harmful
4.   Tasteless
5.   Toxic

Ans: 2

14. Although the artist uses various materials for her artworks, she has the predilection for indigenous materials.
1.   Superiority
2.   Foresight
3.   Choice
4.   Preference
5.   Abundance

Ans: 4

15. The secret agents in charge of protecting the President tried to be as unobtrusive as possible.
1.   Novel
2.   Shadowy
3.   Harsh
4.   Strict
5.   Inconspicuous

Ans: 5

16. They vowed to remain steadfast in their support of the group’s cause.
1.   Strong
2.   Articulate
3.   Loyal
4.   Strict
5.   Inconspicuous

Ans: 3

17.  The young wrestler struggled to defeat his adversary who is the current Southeast Asian Games Champion.
1.   Opponent
2.   Partner
3.   Colleague
4.   Mentor
5.   Enemy

Ans: 1

18.  The Father upbraided his children for their extravagance.
1.   Advocated
2.   Scorned
3.   Scolded
4.   Praised
5.   Punished

Ans: 3

19.  Beng, the Customer Relations Director, Respondent with alacrity to every customer requested or complaint.
1.   Indignation
2.   Aggression
3.   Laxity
4.   Indifference
5.   Zeal

Ans: 5

20.Health benefits and financial assistance are part of the remuneration that goes with the position.
1.   Allowance
2.   Aggression
3.   Laxity
4.   Indifference
5.   Zeal

Ans: 2

21. News of the surreptitious meeting of the Magdalo Group gradually leaked out to media.
1.   Secret
2.   Illegal
3.   Constant
4.   Grand
5.   Nightly

Ans: 1

22.  Science is constantly seeking to discover the immutable laws of nature.
1.   Silent
2.   Unchangeable
3.   Constant
4.   Impenetrable
5.   Varied

Ans: 2

23.   Elizabeth feigned illness so she could avoid attending the school meeting.
1.   Deserve
2.   Escaped
3.   Condoned
4.   Pretend
5.   Tolerated

Ans: 4

24.   The lawyer was accused of trying to mulct his of his legacy.
1.   Swindle
2.   Avenge
3.   Appease
4.   Suggest
5.   Destroy

Ans: 1

25.  We must faced the enemy without trepidation if we are to win the battle.
1.   Reservation
2.   Fear
3.   Depravity
4.   Logistics
5.   Trauma

Ans: 2

26.  The  Regency Club is perfect for the  business traveler in search of privacy, convenience and the eminent level of the personalized service.
1.   Topmost
2.   Welcome
3.   Distinguish
4.   Approximate
5.   Classy

Ans: 3

27. 395 elegantly, design and tacitly furnished guest rooms and suites with residential ambiance.
1.   Sweet
2.   Conventional
3.   Unconventional
4.   Subdued
5.   Complacent

Ans: 2

28.  Ermita and  Malate are known for its  bohemian  lifestyle and  tourist attractions.
1.   Stylish
2.   Conventional
3.   Subdued
4.   Complacent

Ans: 3

29.  Lorenzo Ruiz refused to renounce his faith even though he knew he would suffer martyrdom.
1.   Announce
2.   Refute
3.   Abandon
4.   Reconcile
5.   Permeate

Ans: 3

30. There  is no panacea that will solve our financial difficulty.
1.   Cure-all
2.   Problem
3.   Paradox
4.   Criteria
5.   Answer

Ans: 1
To download this reviewer, click HERE. God bless!

No comments:

Post a Comment