Quantitative Analysis and numerical Reasoning Part 7

Quantitative Analysis and numerical Reasoning Part 7, Free Civil Service Examination Reviewer




EXERCISES ON GRAPH INTERPRETATION (NEW EXERCISES)

A. The Production Head of the Yum Ice Cream Company was asked to prepare his 2010 Budget. He prepared the pie graph of production expenses which which looked like this.
Total budgeted expenses: Php 35, 000, 000

                                                                                                                                                                                        
1. The biggest component of the budget is:
1.   salaries and wages
2.   utilities
3.   materials
4.   travel expenses
5.   miscellaneous

ans: 1

2. Allocation for materials is twice as much as that for:
1.   salaries and wages
2.   utilities
3.   materials
4.   travel expenses
5.   miscellaneous

ans: 5

3. The total allocation for miscellaneous expenses amoount to:
1.   Php 210.000
2.   Php 2,100.000
3.   Php 21,000.000
4.   Php 200,100
5.   Php 21,000

ans: 2

4. Materials and utilities combined would amount to :
1.   Php 14,000.000
2.   Php 140,000
3.   Php 1,400,000
4.   Php 140,400
5.   Php 140.000

ans: 1

5. If the budget for salaries and wages was to be cut by one-third, how much will be left?
1.   Php 175,000
2.   Php 17,000,000
3.   Php 17,000,000
4.   Php 11,900,000
5.   Php 11,000,000

ans: 5


6. If the budget for materials was tobe increased by 50% of its current total, how much of the budget would have been allocated for materials?
1.   25%
2.   20%
3.   50%
4.   22.5%
5.   30%

ans: 4

7. Half of the total budget for travel expenses would amount to?
1.   Php7,000,000
2.   Php 700,000
3.   Php 850,000
4.   Php 1,5000,000
5.   Php 1,200,000

ans: 2

8. Allocation for salaries and wages is three times as much as?
1.   salaries
2.   utilities
3.   materials
4.   travel expenses
5.   miscellaneous

ans: 3

9. Allocation for travel expenses and miscellaneous combined would amount to?
1.   Php 3,005,000
2.   Php 3,050,000
3.   Php 3,000,000
4.   Php 3,005,000
5.   Php 3,505,500

ans: 1

10. Reducing the entire budget by 20% would leave how much allocation for materials?
1.   Php 3,000,000
2.   Php 42,000,400
3.   Php 42,000,000
4.   Php 4,000,200
5.   Php 4,200,000

ans: 5

To download this reviewer, click HERE. God bless!


Name

BILL,1,CHED,1,Civil Service Examination,4,Civil Service Examination Tips,2,CSE Reviewer,46,Department of Foreign Affairs,1,DICT,1,DOST,1,Health,1,ITMS,2,Local Jobs,4,LTO,1,PhilHealth,1,Philippine News,12,PMA,1,PNP,8,Social Security System,1,SPORTS,1,TESDA,3,
ltr
item
HelpLine PH: Quantitative Analysis and numerical Reasoning Part 7
Quantitative Analysis and numerical Reasoning Part 7
Quantitative Analysis and numerical Reasoning Part 7, Free Civil Service Examination Reviewer
https://3.bp.blogspot.com/-sGznr6IXC04/Ws4vl1YbYAI/AAAAAAAABi4/jBUqy7fBVawVUE4ky3VzjPjuP5pq85fSQCEwYBhgL/s320/CSE%2BReviewer%2Bimahe%2Bni.jpg
https://3.bp.blogspot.com/-sGznr6IXC04/Ws4vl1YbYAI/AAAAAAAABi4/jBUqy7fBVawVUE4ky3VzjPjuP5pq85fSQCEwYBhgL/s72-c/CSE%2BReviewer%2Bimahe%2Bni.jpg
HelpLine PH
https://www.helplineph.com/2018/04/quantitative-analysis-and-numerical_73.html
https://www.helplineph.com/
https://www.helplineph.com/
https://www.helplineph.com/2018/04/quantitative-analysis-and-numerical_73.html
true
405350318490823494
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy